Ellen Fjæstad – Från barnskådis till karriärkvinna

by Carl Nordqvist
music

Ellen Elise Fjæstad är för de flesta känd som Eva i ungdomsserien ”Eva & Adam”. Du kanske även har sett henne i rollen som Amanda i ungdomsfilmen ”Hip hip hora!”? Men Ellen är en av de barnskådespelare som lämnat rampljuset för en karriär bortanför filmduken. Från att själv ha varit ett välkänt ansikte minglar hon nu med nya stjärnskott i rollen som PR-ansvarig.

Ellen Fjæstads karriär i årtal:

1999Serien ”Eva & Adam” visas på TV
2001Den uppföljande filmen ”Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko” kommer på bio
2004Filmen ”Hip hip hora!” har premiär
2007 – 2014PR-ansvarig på the Walt Disney Company Nordic
2015 – 2022PR-ansvarig på Warner Music Sweden
2022PR-ansvarig på Warner Bros. Entertainment

Startade redan som barn

Året var 1998 och Ellen var bara 12 år när hon började sin filmatiska bana som röstskådespelare i den tecknade serien om Pippi Långstrump. Ett år senare var det premiär för serien ”Eva & Adam”, där Ellen var en av huvudrollsinnehavarna. Serien slog igenom stort och gick i två säsonger under 1999 och 2000. Året efter kom sedan den uppföljande filmen ”Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko”.

Vid tiden för filmsläppet berättade Ellen i en tidningsintervju att hon hoppades på fler roller, med andra typer av karaktärer, så att hon inte bara skulle bli igenkänd som Eva. Och visst blev det en annan karaktär i filmen ”Hip hip hora!” som kom 2004, där Ellen spelar tonårstjejen Amanda. Men Amanda lyckades inte bräcka Eva, och på duken kommer det nog alltid vara som Eva de flesta minns henne. För efter ”Hip hip hora!” började Ellen minska sin närvaro framför kameran.

Ellen Fjæstad lämnar rampljuset

I en intervju berättar Ellen att hon alltid har varit intresserad av journalistik. Därför sökte hon sig, efter gymnasiet, till tidningarnas värld. Efter praktik på ungdomstidningen OKEJ blev hon redaktör på den nystartade tidningen Superstar. Därefter blev det studier i Stockholm, delvis samtidigt som hon arbetade. De utbildningar hon gått är:

  • En journalistikkurs på Stockholms universitet
  • En kurs i PR och kommunikation på Berghs School of Communication
  • Marknadskommunikationsprogrammet (IHR) på Stockholms universitet

Dessa gjorde att hon 2007 landade jobb som press- och PR-ansvarig på the Walt Disney Company Nordic. Där arbetade hon sju år, samtidigt som hon en del av tiden även var press- och PR-ansvarig på Sony Pictures Entertainment. Därefter arbetade hon i sju år som PR-ansvarig på Warner Music Sweden. Och nu får vi gratulera Ellen till sitt nya jobb – som ansvarig för PR och digital kommunikation på Warner Bros. Entertainment!

Bröllop, pojkvän och barn vid sidan av arbetet

24 år gammal gifter sig Ellen med Daniel Gallo-Marchiando och två år senare föds deras son Rio. När hon var gravid sa Ellen att bebisen var planerad och att de var jätteglada. Vill man läsa om förberedelserna inför bröllopet så skrev Ellen en bröllopsblogg under 2010.

Äktenskapet höll tyvärr inte och nu är Ellen sambo med sin nya pojkvän Niclas Haggren sedan tre år tillbaka. De bor i en tvåa på 67 kvm i populära Hornstull i Stockholm. För två år sen fick de dottern Bonnie, så nu är vår karriärkvinna även en tvåbarnsmamma!

Om du vill veta mer om vad Ellen gillar så berättar hon på sin blogg att hennes intressen är film, teater, musik och att skriva. Hon lyssnar gärna på svensk indiepop och älskar Tim Burtons filmer.

Ellen Fjæstads privatliv i årtal:

  • 1986 Ellen föds i Stockholm
  • 2010 Ellen gifter sig med Daniel Gallo-Marchiando
  • 2012 Ellen föder sitt första barn, sonen Rio
  • 2019 Ellen flyttar ihop med sin nya kärlek Niclas Haggren
  • 2020 Ellen föder sitt andra barn, dottern Bonnie

Men har jag inte sett Ellen Fjæstads namn i andra sammanhang?

Ellen har gjort röster till flertalet filmkaraktärer, samtidigt som hennes arbete med PR. Det senaste uppdraget var som rösten till Barbie i tv-serien Barbie Dreamhouse Adventures (2018 och 2019). Ellen är även berättare i ljudböckerna ”Eva & Adam”. Och så har hon varit konferencier på flertalet barngalor. Den senaste snackisen är att hon är med i videon till Eric Saades och Anis don Deminas låt ”Postcard”.

Någonting du inte lär få se är Ellen Fjæstad som naken. Det lämnar hon till andra. Möjligen kan någon paparazzi fånga en bild på henne i baddräkt eller bikini på stranden.

Man kan väl sammanfatta det med att vi inte vet när vi kommer se eller höra Ellen Elise Fjæstad igen – Men att se eller höra henne, det kommer vi!

Related Posts

Leave a Comment