Kladdkaka är en klassisk svensk efterrätt, och nu kan du göra den på bara 5 minuter i mikron! Detta snabba och enkla recept ger dig en oemotståndligt kladdig och chokladig kaka.
Ingredienser
- 1 dl socker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 50 g smält smör
- 1 ägg
- 0,5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Tillsätt det smälta smöret och ägget, rör om tills smeten är jämn.
- Häll smeten i en mikrovågsugnssäker form.
- Grädda i mikron på hög effekt i 2-3 minuter.
- Låt kladdkakan svalna något innan servering.
Servera kladdkakan med en klick vispgrädde eller vaniljglass för extra njutning. Denna snabba version av kladdkaka i mikro är perfekt när du är sugen på något sött men inte har tid att baka i ugnen.