Kladdkaka i mikro – Snabbt och enkelt recept på kladdkaka i mikro

by Carl Nordqvist

Kladdkaka är en klassisk svensk efterrätt, och nu kan du göra den på bara 5 minuter i mikron! Detta snabba och enkla recept ger dig en oemotståndligt kladdig och chokladig kaka.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g smält smör
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt det smälta smöret och ägget, rör om tills smeten är jämn.
  3. Häll smeten i en mikrovågsugnssäker form.
  4. Grädda i mikron på hög effekt i 2-3 minuter.
  5. Låt kladdkakan svalna något innan servering.

Servera kladdkakan med en klick vispgrädde eller vaniljglass för extra njutning. Denna snabba version av kladdkaka i mikro är perfekt när du är sugen på något sött men inte har tid att baka i ugnen.

Related Posts

Leave a Comment