Maria Nozer har tagit den nakna vägen

by Carl Nordqvist
porn

Maria Nozer heter antagligen något annat. Alternativt har hon lyckats göra sig själv anonym på sajter som Ratsit och Mr Koll. Oavsett vilket kan man fråga sig varför. Blir hon kanske terroriserad av män som vill se mer av henne naken än det hon redan delar på sociala medier? 

Snabba icke-fakta om Maria Nozer

Fullständigt namnTroligen Maria, efternamn okänt
BorTroligtvis i Stockholm
Känd frånLättklädda bilder, f.d. flickvän till profilen Karl Lokal Levander, OnlyFans
Sociala medier@marianozer1 på instagram, @marianozer på OnlyFans, troligtvis ingen blogg

Maria Nozer – okänd för många

Om man inte följer med i världen av onlinekändisar har man ingen aning om vem Maria Nozer är. Troligen ringer inte heller hennes före detta pojkväns profilnamn Reallokal några klockor. Kanske är det smått chockerande att se hur så många som med filmer på Youtube och OnlyFans gått och blivit kändisar med 10-tusentals följare. Det är en relativt ny typ av kändisskap vi ser idag.

Man kan jämföra det lite med det sociala spelet som pågår på en högstadie- eller gymnasieskola. Där finns det alltid de som vill stå ut, göra sig vänner med så många som möjligt, alltid synas och höras och de som ofta tar till vad som helst för bekräftelse. Skillnaden är att “skolan” i detta fall är ett helt land (eller hela världen om man siktar internationellt). Tänker folk verkligen igenom det när de flashar bröst och gör bort sig på YouTube?

Nudes – vad gör nakenbilder så fascinerande?

Vi föds alla utan en tråd på kroppen. Alla är vi skapta från den ena av två former, om än med många variationer på detaljnivå. Näst intill hälften av alla människor föds med bröst och den andra nästan-hälften med en penis (låt oss för enkelhetens skull lämna alla variationer åt sidan just nu). Ändå är vi så otroligt fascinerade av den nakna kroppen. Varför?

Nakenhetens utveckling kan enkelt sammanfattas så här:

  • Människan var naken och levde på de varmare breddgraderna av jorden
  • Människan började migrera och “kläder” blev praktiska som skydd för väder, vind, sand och så vidare
  • Allt eftersom samhällen blev mer civiliserade blev kläder allt mer en statussymbol
  • Nakenhet som underhållning var en grej redan i forntida Grekland
  • När Kristendomen spreds över världen blev offentlig nakenhet ett absolut ont, skammades och tabubelades
  • Nakenhet idag har sexualiserats kopiöst men det finns också många rörelser för den fria, osexualiserade nakenheten

Naket eller porr – en viktig distinktion

Låt oss påpeka en viktig sak dock. Nakenhet och porr är två vitt skilda saker. Nakenhet handlar om att kunna vara utan kläder utan att bli sexualiserad medan porr är i princip det omvända. Porrbranschen växer stadigare än någonsin och nya former att ta del av sexuellt naket innehåll, som OnlyFans till exempel, poppar upp titt som tätt. 

Maria Nozer är en av alla de unga människor som gör pengar på sex och ämnet är komplext. Dels sägs dessa sajter ge kvinnor möjlighet att ta makt över sin sexualitet, sina kroppar och sin ekonomi. Å andra sidan finns de som menar att jakten på pengar suger unga människor in i en bransch de sedan inte vet hur de ska ta sig ur. Det som hamnar på nätet stannar på nätet och ingen vet hur länge. 

Maria Nozer vill inte bli hittad

Vi kan anta att Maria Nozer, om det ens är hennes namn, inte vill bli hittad via nätet. Om detta är till följd av stalkers eller andra obehagliga följder av hennes val av yrke vet vi inte. Det kan ju lika gärna vara ett PR-trick; att vara lite mer mystisk.

Oavsett anledning till varför, hur gör man för att inte bli hittad på nätet? Det är inte så lätt som man kan tro men här är några förslag:

  • Man avslöjar inte sitt riktiga namn online.
  • Om man har anledning kan man få skyddad identitet via polisen.
  • På Hitta.se och Eniro kan man själv gå in och ta bort sin information från deras sökresultat.
  • Sajter som Mr Koll och Ratsit ger inte möjligheten att ta bort sin information helt. Man kan genom omständliga procedurer dock få dem att tillfälligt ta bort en från deras publika sökresultat.

Related Posts

Leave a Comment