Rollistan i bert (tv-serie, 1994)

by Carl Nordqvist

Vad är ’Rollistan i Bert (TV-serie, 1994)’

Nu kommer vi till kärnan av ämnet – Rollistan i Bert (TV-serie, 1994). Vi pratar om en tv-serie som engagerade unga och inte så unga tittare på 90-talet.

Bert är en svensk TV-serie som är baserad på Berts dagböcker, som är skrivna av de svenska författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson. I serien får vi följa Berts olycksaliga äventyr.

Vem spelar huvudrollerna?

I denna serie möter vi flera karaktärer som är rika på identitet och värme. Låt oss dyka in i rollistan:

  • Bert Ljung – Spelad av Martin Andersson. Han är huvudkaraktären i serien och vi får följa hans vardagsliv och upptåg.
  • Åke Nordin – Spelad av Johan Lindell. Åke är Berts bästa kompis, i både serien och i dagböckerna.
  • Emilia – Spelad av Katja Wennberg. Emilia är Berts flickvän och mycket av handlingen i serien kretsar runt deras relation.

Så om vi skulle summera det hela, så kan vi nog säga att rollistan i Bert (TV-serie, 1994) gjorde ett enormt intryck på publiken och att den fortfarande håller en viss nostalgia hos oss födda på 80- och 90-talet. Men låt oss nu gå över till en annan diskussion.

Roll Skådespelare Några ord om karaktären
Bert Ljung Martin Andersson Huvudkaraktären i serien
Åke Nordin Johan Lindell Berts bästa kompis
Emilia Katja Wennberg Berts flickvän

Även om dessa karaktärer var de mest framträdande, finns det naturligtvis fler som bidrog till seriens charm. Och vem kan motstå charmen i nostalgiska TV-serier? Inte jag, i alla fall. Men nog pratat om det. Eftersom vi pratar om 90-talet, ska jag ta tillfället i akt att avsluta med ett typiskt 90-talsuttryck – Chillax, mina vänner!

Related Posts

Leave a Comment