Håkan hellström nordhemsgatan leder rakt in i himlen sångtexter

by Carl Nordqvist

Håkan Hellström – Nordhemsgatan leder rakt in i himlen sångtexter

Du vet, det finns de där låtarna som sätter igång känslokarusellen, överhuvudtaget en text som skapar en hel värld i huvudet. En av de mest betagande textrader jag någonsin stött på kommer från Håkan Hellströms låt ”Nordhemsgatan leder rakt in i himlen”. Den evocerar en sådan nostalgi och livslust, och när jag läser den känns det som att jag är på Nordhemsgatan, mitt i en perfekt sommardag och himlen är just där, bara ett steg bort. Vill du känna det?

Så vad säger sångtexten?

Nåväl, texten till låten är faktiskt ganska enkel, men på något sätt lyckas Håkan Hellström skapa en djup emotionell resonans. Det är som om han har hittat de exakt rätta orden för att förmedla en känsla av längtan, evighetsförälskelse och den odödliga ungdomen. Han lyckas kommunicera något universellt, något som vi alla kan relatera till på något plan.

Verser Text
Första vers ”Det var en gång en liten ungdom, på Nordhemsgatan rätt ovanför kanalen. Han hade bara ögon för dig, min gula sol, långt innan du bytte bort ditt gamla blåa hjärta.”
Andra vers ”Och Nordhemsgatan leder rakt in i himlen, det är något du vet men aldrig vill säga. Och Nordhemsgatan leder rakt in i himlen, och du är du och jag är jag, vad kan gå fel?”
Tredje vers ”Och du är du och jag är jag, vad kan gå fel?”

Vad menar Hellström med sångtexten?

IBeundran för en älskad vän, kärlekslängtan, en extraordinär gata i Göteborg och många osagda känslor – Nordhemsgatan leder rakt in i himlen erövrar dig i hjärtat. Den pratar om att dela livet med någon och om de känslosamma underströmmarna som kan skapa band emellan oss. Men till syvende och sist är tolkningen av sångtexten upp till lyssnaren – det är det fantastiska med poesi och musik.

Related Posts

Leave a Comment