Mor Annas smörgåsgurka recept – Recept på klassisk smörgåsgurka

by Carl Nordqvist

Sommarens smörgåsbord är inte komplett utan Mor Annas smörgåsgurka. Denna klassiska gurkinläggning bjuder på en perfekt balans mellan sötma och syra, vilket gör den till ett måste på varje svenskt smörgåsbord.

Ingredienser

  • 1 kg västeråsgurkor
  • 2 dl ättikssprit (12%)
  • 3 dl socker
  • 2 msk salt
  • 1 dl vatten
  • 1 knippe dillkronor
  • 10 vitpepparkorn

Instruktioner

  1. Tvätta och skiva gurkorna tunt.
  2. Koka upp ättikssprit, socker, salt och vatten tills sockret löst sig.
  3. Lägg gurkskivorna i en steriliserad glasburk tillsammans med dillkronor och vitpepparkorn.
  4. Häll över den varma lagen så att det täcker gurkorna helt.
  5. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp minst 24 timmar innan servering.

Denna smörgåsgurka är perfekt till allt från sillmackor till köttbullesmörgåsar. Prova Mor Annas recept för en smak av svensk sommar!

Related Posts

Leave a Comment