Vad Händer Om Man Äter Gamla Ägg | Hälsoguide

by Carl Nordqvist

Att äta gamla ägg kan vara riskabelt och leda till matförgiftning. Ägg som har lagrats för länge kan innehålla skadliga bakterier som Salmonella och E. coli.

Tecken På Gamla Ägg

  • Lukt: Ett gammalt ägg luktar illa när man knäcker det.
  • Utseende: Missfärgningar eller en ovanligt rinnig vita.
  • Flyttest: Om ett ägg flyter i vatten är det troligtvis gammalt.

Risker Med Gamla Ägg

Gamla ägg utgör en hälsorisk på grund av potentiell bakteriekontaminering. Symtom av matförgiftning inkluderar:

Illamående, kräkningar, magont och diarré.

Förvaringstips

  • Kylskåp: Förvara äggen i kylskåpet för att förlänga hållbarheten.
  • Äggkartong: Låt äggen ligga kvar i sin kartong för bästa skydd.
  • Bäst före-datum: Kontrollera äggens bäst före-datum regelbundet.

För att undvika hälsorisker, konsumera alltid färska ägg och var noggrann med förvaringen. Om du är osäker på om dina ägg är för gamla, kasta dem för säkerhets skull.

Related Posts

Leave a Comment