Går inte ner i vikt trots träning och diet

by Carl Nordqvist

Varför går jag inte ner i vikt trots träning och diet?

Det kan vara frustrerande när du tycker att du gör allt rätt, men ändå inte ser resultat på vågen. Trots träning och diet går du inte ner i vikt. Varför då? Det kan bero på flera orsaker.

Kroppen har nått platå

Ibland kan det vara så att kroppen helt enkelt har nått en platå. Du fortsätter att äta sundt och röra på dig men kroppen vill behålla sin nuvarande vikt. Detta är inte ovanligt, så ge inte upp!

Metod Mögjlig orsak Lösning
Diet Kroppen har nått en platå Fortfarande inte ge upp
Träning För lite variation Inkludera olika träningsformer
Mindre portioner Förväntningar är för höga Var realistisk
Ökad aktivitet Kroppen är stressad Vila och återhämtning

Träningen är för ensidig eller obalanserad

Ibland kan orsaken vara att träningen är för ensidig eller obalanserad. Det viktigt att ha en mix av styrka, kondition och flexibilitet i träningsrutinen. Har du testat yoga, pilates eller kanske att simma?

Förväntningar och realism

Ibland kan det också vara att förväntningarna på viktnedgången är alltför höga och orealistiska. Det tar tid att gå ner i vikt och det är viktigt att acceptera det.

Kroppen är stressad

Stressande faktorer i livet, kan göra att kroppen låter viktnedgång stå stilla. Så se till att ha en bra balans mellan aktivitet och vila.

Kom ihåg!

Kom ihåg, att varje person är unik. Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Så det tar tid att hitta sitt sätt. Men ge aldrig upp. Fortsätt att tro på processen, och resultatet kommer till slut!

Related Posts

Leave a Comment