Hur mycket snus får man ta med sig till spanien

by Carl Nordqvist

Hur mycket snus får man ta med sig till Spanien?

Det är en fråga som många resenärer från Sverige frågar sig, speciellt dem som är rökare men vill skära ner på rökningen eller helt enkelt njuta av en annan form av tobak. Men vänta, lugn och ro. Låt oss först vårt vackra land och ta en virtuell resa till Spanien, rakt från våra svenska mjuka vita stränder, över till Spaniens livliga städer och soliga stränder.

Okey, nu till din fråga. Hur mycket snus får man ta med sig till Spanien? Kort sagt, det beror på. Europa har en generell regel för införsel av tobaksvaror för resenärer från icke-EU-länder. Om du reser inom EU, så finns det ingen begränsning för mängden snus du kan ta med dig, förutsatt att det är för ditt eget personliga bruk.

Produkt Max antal Anledning
Snus Ingen gräns (om för personligt bruk) Regler inom EU
Rullade cigaretter 300 cigarretter Tullfri gräns
Cigarrer 200 cigarrer Tullfri gräns
Tobak 1 kg tobak Tullfri gräns

Men kom ihåg, det handlar inte bara om hur mycket snus du får ta med dig. Du måste också vara medveten om snuslagarna i Spanien. Snus är lagligt i Sverige, men det är förbjudet till försäljning i hela EU, medan det är lagligt i vissa länder som Spanien att ha det för personligt bruk.

Är det lagligt att använda snus i Spanien?

Absolut! Det finns ingen lag som förbjuder användning av snus i Spanien. Så du kan njuta av din snus i lugn och ro, oavsett om du ligger på stranden och njuter av solen, eller sipp på en sangria vid en livlig tapas bar.

Ett tips på resan! Packa gärna ditt snus i ett förseglbart paket för att hålla det fräscht och för att förhindra läckage i ditt bagage. Du vet aldrig, det kan bli en lång resa över till Spaniens vackra stränder. Nu, bon voyage!

Related Posts

Leave a Comment