Tone Sekelius – Mello, Flashback, My Way, Ålder, Paradise Hotel

by Carl Nordqvist

Tone Sekelius är programledare för den nya versionen av realityprogrammet Paradise Hotel. Men vem är Tone egentligen och var har du sett henne förut? Hur blev hon känd och varför ser hennes ansikte så bekant ut? Läs vidare får att få svar på alla dina frågor!

Snabbfakta om Tone Sekelius

Född 1997
VarI Växjö
NationalitetSvensk
YrkeYoutuber, programledare och sångerska

Musik och melodifestival

Tone slog igenom stort på Youtube, där hon bland annat provade skönhetsprodukter och gjorde så kallade makeup tutorials, vilket innebär att man sminkar sig framför kameran i syfte att lära andra att sminka sig. Tone har alltid varit intresserad av musik och släppte 2017 singeln Awakening. År 2022 deltog hon i Melodifestivalen med bidraget My Way. Bidraget tog sig via andra chansen till final och slutade där på femte plats. 

Även om Tone har rönt framgångar på andra ställen gör hon fortfarande videor på Youtube. Hon har lagt upp över åttahundra videor på plattformen och har över trehundra tusen prenumeranter. På instagram har Tone över tvåhundrafyrtio tusen följare. I oktober 2022 gör hon premiär som programledare för det nya Paradise-konceptet. Hon har verkligen många järn i elden!

Ung ålder och skvaller

Trots sin unga ålder (född 1997) har Tone hunnit få flera priser och utmärkelser genom åren. Bland annat har hon vunnit pris på QX-galan två gånger, varit nominerad i flera olika kategorier för Guldtuben, samt varit nominerad till en Rockbjörnen. Verkligen inte illa. Plus då hennes medverkan i Mello, vilket även det är ett ärofyllt uppdrag. 

Precis som många andra kändisar och offentliga personer har Tone många skvallertrådar och åsikter som handlar om henne. Att vara i offentligheten innebär ju tyvärr ofta att många människor tycker att de måste tycka till och komma med åsikter. Forumet Flashback är lite ökänt för att dra till sig människor med ganska radikala och ibland rent ut sagt otrevliga åsikter och kommentarer. Trådarna om Tone är inget undantag och tonen är hård och raljerande. 

Paradise (Hotel)

Tone Sekelius är som sagt aktuell som programledare för realityprogrammet Paradise. Den tidigare upplagan hette Paradise Hotel och har haft flera kända programledare. Bland annat:

  • Josefine Craaford
  • Tilde Fröling
  • Alexander Schulman
  • Malin Gramer
  • Rebecca Stella
  • Nicole Falcani

Tone är verkligen i celebert sällskap, alltså. Men det gamla konceptet av programmet blev nedlagt, eftersom en av deltagarna blev anklagad för sexuella övergrepp. Produktionen valde då att göra om konceptet, ändra namnet lite och givetvis anställa en ny programledare. 

Tone själv säger att hon är lite nervös, men också peppad på uppdraget. På hennes sociala medier och Youtube-kanal kan du se förberedelser och bakom kulisserna-material. 

Tidigt liv till vinnare

Tone växte upp i Småland, närmare bestämt Växjö, tillsammans med mamma, pappa och en storasyster. Om du själv är smålänning eller är bra på dialekter hör du att Tone numera bor i Stockholm och det finns inte mycket småländsk dialekt kvar. Andra kända personer från Växjö är bland annat Carolina Klüft, Carl von Linné och Ola Salo. Kanske är det något i vattnet eller den småländska myllan som gör att Växjöborna har ett sådant driv?

Om du fortfarande sitter och funderar på varifrån du känner igen Tone kanske du har sett dokumentären där hon medverkat? Dokumentären kom år 2021 och finns bland annat på Discovery+.  Titeln är kort och gott “Mitt namn är Tone”. Dokumentären togs emot väl och samma år fick hon även ta emot priset Årets Nätängel, med motivationen “En stor – och avgörande – förebild på nätet för alla de som behöver inspiration till att våga vara sig själv”. Wow, inga dåliga ord från juryn! Tone arbetar aktivt med att hennes kanaler ska vara så kallade safe space, där alla är välkomna och kan känna sig trygga. Det avspeglar sig även i kommentarsfältet, som är trevligt och stöttande. 

Related Posts

Leave a Comment