Vem vill vara din vän när du tappat glansen

by Carl Nordqvist

”Vem vill vara din vän när du tappat glansen?”

Vem vill vara din vän när du tappat glansen? Det är en fråga som många av oss har ställt oss själva vid något tillfälle. Vi kanske blir överraskade över att upptäcka att de människor vi trodde skulle stå kvar vid vår sida under tuffa tider, plötsligt inte finns där längre. Vi inser att vi måste vara våra egna vänner först och förmst, och vara benägna att erbjuda stöd och tröst till andra i deras tid av behov, precis som vi själva skulle vilja ha.

Utmaningen Insikt Lösningen
Vänner försvinner Självinsikt Blir din egen vän
Det ytliga lockar Vänskap är djupare Bygger äkta relationer
Rädsla för ensamhet Acceptans Söker stöd

Blir din egen vän först

Även om det är smärtsamt när vi förlorar vänner, speciellt under svåra tider, kan det också vara en möjlighet att utveckla en större självkänsla och självkärlek. Svaret på frågan ”Vem vill vara din vän när du tappat glansen?” kan mycket väl bli: ”Jag kommer att vara min egen goda vän, oavsett vad.”

Bygg äkta relationer

Om vi enbart bygger våra relationer baserat på yttre glans och prestationer, riskerar vi att förlora dem när omständigheterna förändras. Äkta vänskap är byggd på djupare kvaliteter som empati, förståelse och ömsesidigt stöd. Ta reda på vem dina riktiga vänner är: de som står vid din sida även när du ”tappat glansen”.

Var inte rädd för att söka stöd

Vi alla behöver stöd ibland, och det är absolut inget att skämmas över att söka hjälp. Oavsett om det är till professionella, vänner eller familj, är det viktigt att veta att du inte är ensam. Bär detta med dig, och låt det vara en lättnad från bördan av ensamhet.

Sammanfattning

Related Posts

Leave a Comment